Aanbod

Algemene therapie

Op basis van een klinisch onderzoek wordt er een diagnose gesteld. Op grond van de bevindingen uit het onderzoek wordt er een behandelplan opgesteld. Het behandelplan is een overzicht van de te bereiken doelen en strategieën. Hierin wordt weergegeven welke resultaten de kinesitherapeut en de patiënt samen willen bereiken, wat daarvoor gedaan zal worden en op welke manier dat zal gebeuren. Naast behandelen van het huidige probleem wordt er ook aandacht besteed aan preventie.

Sportkinesitherapie

Oefentherapie heeft tot doel de belastbaarheid van de gekwetste structuren te verhogen. Om dit doel te bereiken is het belangrijk de gekwetste structuur voldoende, maar niet overmatig te belasten. De belastbaarheid is individueel afhankelijk en persoonsafhankelijk. De oefeningen worden steeds aangepast aan de sport en worden gradueel opgebouwd. Tijdens het oefenen wordt alsook aandacht besteed aan preventie van volgende letsels.

Manuele therapie

Het doel van mobilisaties en manipulaties is het herstellen van de maximale, pijnvrije beweging. Manipulaties zijn zeer effectieve behandeltechnieken bij een articulaire bewegingsbeperking. Na een uitgebreid onderzoek kan er indien nodig gebruik worden gemaakt van een manipulatie.

Dry needling

Dry needling is een evidence based nieuwe behandelmethode. Bij dry needling worden bepaalde spieren, die verantwoordelijk zijn voor uw pijn, met een fijn naaldje aangeprikt met als doel deze spieren snel en langdurig te ontspannen.
De behandeling via dry needling is gericht op het langdurig uitschakelen van de spanningspunten in uw spier.

(Kinesio)taping

Bij taping wordt er gebruik gemaakt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam. De tape ondersteunt spieren in hun functie zonder hierbij de beweging te beperken. Door het gebruik van elastische tape is het mogelijk om de balans in de fysiologische bewegingsketen te optimaliseren. Door het aanleggen van een tape kan men volgende effecten bekomen: pijndemping, verbetering van de spierfunctie door tonusregulatie, ondersteunen van de gewrichtsfunctie, bloedcirculatie normaliseren en lymfafvoer stimuleren, segmentale beïnvloeding.